Categorii
General

Trucuri in folosirea unui cantar baie?

Putine persoane se gandesc cum pot sa utilizeze cat mai bine un cantar baie. Instructiunile sunt simple: te urci pe el si te dai jos. Cu toate acestea, un cantar baie este un echipament sensibil, conceput pentru a inregistra usoare modificari ale corpului dumneavoastra; chiar daca nu le observati. Exista multe variabile, atat in interiorul cat si in exteriorul corpului, care pot afecta precizia. Fluctuatiile acestor variabile pot duce la masuratori inconsistente si in cele din urma la frustrare.

Ti s-a intamplat sa pasesti pe cantarul de baie si sa nu fii de acord cu ceea ce acesta afiseaza? Tine cont de urmatoarele trucuri pentru a obtine maxima precizie in utilizarea unui cantar baie.

  1. Incepe cu elementele de baza. Controleaza mediul de cantarire. Prima data asigura-te ca folosesti cantarul intr-o locatie potrivita si cu o tehnica potrivita. Asigura-te ca el se afla pe o suprafata plana, stabila si uniforma. Nu folosi cantarul de baie pe covor. Atunci cand te cantaresti, stai in centrul platformei, pana cand se afiseaza greutatea. Daca este posibil, nu te misca.
  2. Stabileste-ti un program de a te cantari in conditii similare. Greutatea corporala si compozitia corporala sunt influentate de multe variabile ce se modifica in mod constant si pot afecta masuratorile cantarului. Pur si simplu prin identificarea acestor variabile, puteti lua masuri pentru minimizarea influentei lor asupra rezutatelor. Iti recomandam sa te masori de fiecare data in conditii similare pentru a obtine cele mai bune rezultate. Incepe prin a defini un program regulat in determinarea greutatii. Cantareste-te cu o anumita frecventa pe tot parcursul unei saptamani. Poate fi zilnic,  o data pe saptamana sau in fiecare luni si joi. Anumite lucruri din cursul weekendului si exercitiile fizice te pot deshidrata si pot afecta greutatea.
  3. Cantareste-te la un anumit moment al zilei, mereu acelasi. Cantitatea de alimente din stomac, urina din vezica urinara sau nivelul de hidratare poate varia in decursul unei zilei si iti va afecta greutatea corporata. Deci alege un moment al zilei pentru a te cantari, cand aceste variabile sunt relativ similare. Acest lucru va minimiza fluctuatiile. In fine, poarta cam acelasi tip de haine lejere la fiecare cantarire. Daca porti blugi si pulover exista mai multe sanse ca greutatea sa fie influentata in plus, decat daca ai purta o lenjerie de corp. Truc: Cu cat porti mai putine haine cand te cantaresti, cu atat iti va fi mai usor sa repeti cantarirea in conditii similare, in alte zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *